Voordelen

Bouwen in hout én de voordelen

 

•Licht.

Een houten structuur is lichter dan eentje in beton of in een andere bouwblok. Dat betekent dat de fundering minder draagkrachtig moet zijn en dus goedkoper zal uitvallen. Dit maakt houtbouw interessant om bijvoorbeeld een verdieping op een bestaand gebouw te plaatsen.

 

•Niet weersafhankelijk.

Houtbouw is een sterk geïndustrialiseerd bouwconcept. Omdat een belangrijk deel van het werk in een atelier gebeurt, is het concept minder afhankelijk van het weer.

 

•Droog

Bouwen met hout is een droog bouwproces. Ruwbouw en afwerking kunnen onmiddellijk op elkaar volgen. Door die snelle opbouw en afwerking kan je enkele maanden huur uitsparen in vergelijking met een traditioneel bouwproject.

•Vuurvast.

Je wist het misschien niet maar hout is vuurvast. Hout is namelijk beter bestand tegen vuur dan heel wat andere bouwmaterialen. Niet alleen wordt de constructie bekleed met brandvertragende materialen zoals gipskarton, isolatie of brandstoppers, bij brand verkoolt het hout geleidelijk en deze koollaag aan de buitenkant van het hout vormt meteen een beschermlaag voor de kern van het hout, die zo tegen verder branden bestand is.

 

•Aangenaam

Een houten huis is koel in de zomer en warm in de winter en zorgt zo voor aangename temperaturen en dus een hoog thermisch comfort.

 

•Geluidsdempend

Hout heeft een groot absorptievermogen van hoge tonen en zorgt zo voor een goed akoestisch comfort.

 

•Gemakkelijk

Met uitzondering van houtmassiefbouw is een houten constructie gemakkelijk te verbouwen.

 

celit 4D onderdakplaat

 

Celit 4D: Onderdakplaat verwerkingsvoorschriften

 

CLS hout

 

Kwaliteitsmaterialen:

CLS voor buiten- en binnenmuren

 

 

 

isoleren

 

Hout voor een aangenaam akoestisch comfort

 

 

 

houtskeletconstructie

 

Houtskeletconstructie lichter dan elke andere bouwvorm.

 

 

WPS De Windt bvba - Daalstraat 135 - 1790 Affligem - BTW BE 0460 087 529

Webdesign

SEO en SEA

DDBS Online adverteren - Webdesign